UV Digitalna štampa

Kompletnu štampu promotivnog materijala, suvenira i industijskih proizvoda u NEWPRESS-u obezbedjena je uz pomoć najnovije generacije „flatbed“ UV digitalnog štampača renomiranog brenda MIMAKI UJF-3042MKII. Štampa se direktno na proizvode uz visoku produktivnost, fleksibilnost rada sa kvalitetnom kolornom (CMYK) štampom visoke rezolucije. Za predmete u boji koristi se bela boja, a za specijalne izrade postoji mogućnost parcijalnog lakiranja.

UV LED štampa je digitalna štampa prilikom koje štamparska boja nanešena na materijal se suši odmah uz pomoć UV svetla. Ovo daje mogućnost štampe na skoro svim materijalima, od plastike i stakla do drveta i metala. Prilikom direktnog UV štampanja je smanjena emisija isparljivih organskih jedinjenja i ne proizvodi dodatne mirise. Može se štampati na ravnim i neravnim površinama.Proizvodi štampani digitalnom UV tehnologijom su otporni na sunčeve zrake, vodu, vlagu i ostale atmosferske pojave, tako da su spremni za spoljašnju upotrebu. Direktna UV štampa se najčešće koristi za štampu na plastici, metalnim predmetima, drvetu i staklu. Takođe se koristi za štampu na koži, tekstilu i slično, ali i za štampu na papiru i kartonu.

Predmeti koji se štampaju su: hemijske olovkeprivesciupaljačiUSB flashUSB karticerokovnici, papirne kocke, ID kartice, setovi olovaka i kutija,  luksuzne vizit karticemaske za mobilni i ostalo. Predmeti do 153mm visine.