Štampa na tekstilu DTG

Tehnologija za direktnu štampu na tekstilu (majicama, trenerkama, cegerima i drugim tekstilnim proizvodima), omogućena je uz pomoć najnovijeg modela digitalnog štampača EPSON F2100. Visoki kvalitet kolorne štampe omogućen je tehnologijom provere mlaznica (NVT) štampača koji automatski proverava da li mlaznice „pucaju“ tačno. Na taj način obezbedjeno je tačno poravnanje tačaka pri velikim brzinama štampe. DTG je u prevodu „direct to garment“ proces nanošenja boje direktno na materijal. 

EPSON F2100 nanosi boju direktno na textil, nakon čega boja mora da se stabilizuje pod visokom temperaturom. Štampa je predviđena pre svega na materijalima koji u sebi sadrže bar 60% pamuka. Ovom tehnikom izbegavamo skupe pripreme za štampu tekstila. Priprema nije zahtevana, a može se štampati od jednog komada do beskonačno. EPSON F2100 koristi ekološke UltraChrom DG boje koje su na vodenoj bazi, tako da je štampa mekana i fina na dodir. Rezolucija štampe je1200dpi, a maximalni format štampe je 42x55cm. 

EPSON F2100 koristi boje koje ispunjavaju Globalni standard organskog tekstila (GOTS), i ispunjava Oeko-Tek Standard 100, za visokokvalitetni ekološki tekstil te spada u vrstu Ekološke štampa.