Lasersko graviranje i markiranje fiber laserom

BODOR fiber laser za graviranje i markiranje reklamnih proizvoda sa vrhunskim kvalitetom svetlosnog snopa od optičkih vlakana, svojom jednostavnim i pouzdanim rukovanjem omogućava idealan otisak na svim vrstama metala, aluminijuma, plastici, drvetu, gumi, epoksi smoli i drugim materijalima. BODOR fiber laser generiše fotonski zrak koji u svom fokusu razornom energijom topi i isparava slojeve raznih materijala, pa i metala. Kontrolom energetskih parametara, snagom snopa, brzinom i brojem prolaza laserskog snopa, može se kontrolisati dubina i nijansa gravirane površine. 

Snaga lasera: 30W, Radna površina:200x200mm, Maksimalna brzina: 7000mm/s. Najvažnija odlika graviranja je brz proces izrade i preciznost ispisivanja najsitnijih detalja.U današnje vreme se reklamni artikli proizvode sa preduslovima za neki vid laserskog graviranja.

Reklamni proizvodi koji se mogu markirati metodom laserskog graviranja su: metalne i aluminijumske olovke, upaljači, metalni privezci, usb fleš memorije, šolje, elektronske komponente, suveniri od eva pene, alati, nakiti od plemenitog metala, proizvodi od drveta i ostali reklamni proizvodi.

Otisak postignut laserskim graviranjem je trajan i postojan koliko i sam proizvod na kome je rađena laserska gravura.