Solventna štampa

Solventna štampa je tehnika kojom se štampaju kako veliki tako i manji formati, a pritom se koriste boje i materijali koji su otporni na spoljne uticaje. Samim tim idealna je za štampanje na materijalima koji stoje na otvorenom – napolju i izloženi su kiši, snegu, visokim i niskim temperaturama, UV zračenjima i sl. Odštampani motivi ne blede i ne mogu se izgrebati, a vek trajanja je preko sedam godina. Gotovo sve spoljašnje reklame izradjene su ovom vrstom tehnologije. Štampa je iz rolne, maksimalne sirine 160cm. a u dužinu 10 – 15 metara u jednom komadu. Kvalitet otiska je besprekoran. Mogućnosti štampe na ovom ploteru su gotovo neograničene, a najčešća primena se odnosi na štampanje sledećeg:

PVC SAMOLEPIVE FOLIJE ZA SPOLJNU UPOTREBU

Mogu se lepiti na staklo, izlog, lim, razne vrste plastike, vozila ili na bilo koju suvu i očišćenu glatku površinu. PVC folije imamo u sjajnoj, mat ili providnoj varijanti. Štampanje je moguće u bilo kojoj veličini u punom koloru.

Najčešće korišćen materijal u svetu reklamne industrije. Deli se na tri vrste: Monomerne, polimerne i CAST vinile. Izrađuje se u mat, saten i sjajnoj varijanti. Monomerni vinili kraćeg veka trajanja od 3-5 god u zavisnosti od proizvođača. Koriste se za prosvetljavanje i u tom slučaju se koristi providni lepak. Za reklame koje idu na sivi ili beli blockout lepak , koji ne dozvoljava da se vidi podloga na koju je vinil zalepljen. Lepi se na ravne površine. Mogu biti beli ili providni.

PVC BANERI – CERADE
Koriste se takodje za isticanje reklame u spoljnim uslovima. Njihova prednost je u tome što se ne lepe na površinu, već se pomoću prethodno nameštenih metalnih prstenova – ringlica i vezica ili kanapa na licu mesta zategnu na željeno mesto. Mogu se postavljati na fasadu i kada površina nije glatka. Takodje, pomoću cerade možemo zakloniti neku površinu koju želimo da prikrijemo, a uz print na istoj istaknuti vizuelnu poruku ili reklamu.

ONE WAY VISION RUPIČASTE SAMOLEPIVE FOLIJE
Najčešće se koriste za brendiranje spoljašnjih i unutrašnjih izloga, stakala u kancelarijama, kao i kod brendiranja vozila. Rupičasta struktura folije omogućuje da se reklama spolja vidi normalno, a gledano iznutra deluje kao providna obzirom da propušta svetlost.

MESH BANER RUPIČASTE CERADE
Njihova rupičasta struktura omogućuje da propušta vazduh, tako da je idealna za postavljanje reklama koje trpe udare vetra. Ovakve reklame se najčešće montiraju izmedju dva stuba, na metalne žičane ograde, gradjevinske skele i sl. Način montiranja je isti kao i kod baner cerada – metalnim prstenovima (ringlicama) i vezicom ili kanapom.

SLIKARSKO PLATNO – CANVAS

Digitalna štampa na slikarskom platnu – canvasu će brzo i vrlo upečatljivo pretvoriti vaše fotografije ili reprodukcije slikarskih autora u istinsku umetnost. Štampa na canvasu je moguća u bilo kom formatu ili tiražu, a platno koje koristimo je zaista najkvalitetnije koje se može naći na tržistu. Imamo ga u mat ili satenskoj varijanti , 100% prirodno. Pored štampe, nudimo vam i mogućnost uramljivanja ili natezanja platna na blind ram debljine 2 ili 4cm. Cena štampe zavisi od dimenzije platna i od toga dali se i kako uramljuje. Pozovite nas ili pošaljite upit i u najkraćem roku javljamo cenu.

BLUE BACK PAPIR
Uglavnom se koristi za spoljnju primenu. U praksi se najviše koristi za izradu većih oglasnih tabli i uličnih Bilborda. Slika koja se štampa na blue back mediji , štampa se iz delova, vertikalnih šlajfni, koje se na mestu montaže uklapa u konačni Image a samo spajanje i lepljenje vrši se uz pomoć lepka za tapete. Blue back je dobio naziv po plavkastoj pozadini papira. Plava pozadina ili lejer koji je na zadnjoj strani papira, ne dozvoljava prikaz već postojeće slike, pa je moguće da se nalepi i više tzv Bilborda jedan preko drugog. Širina rolne se kreće od 1,6m pa na više i dužine od 150-300m.

CITYLIGHT PAPIR
Koristi se za oglašavanje i ispis digitalnog zapisa koji se u konačnici prosvetljava veštačkim svetlom, i na taj način postaje vidljiviji u periodu i na mestima smanjene vidljivosti. Najčešće se koristi na autobuskim stajalištima, prolaznim hodnicima, super i ostalim marketima uglavnom na mestima sa većom frenkvencijom. Sastav materijala je baziran na celuloznim materijalima sa mat ili saten površinskim slojem na koji se ispisuje otisak. U cenovnom razredu veoma prihvatljiv, a pojedini proizvođači medije u ponudi imaju veoma kvalitetne materijale koji zadovoljavaju i najviše kriterijume po pitanju kvaliteta otiska, posebno sitnih detalja. Tako da se u skorije vreme koristi i kao matt poster papir posebno što u ponudi imamo materijale koji su veće debljine npr do 300gr /m2. Širina rolne se kreće od 1,06m m pa na više i dužine od 150-300m.